Sunday, August 12, 2012

・Callum's Croissant Pudding with Clotted Cream and Berries ・

เจ้าของบล็อกไปเห็นสูตรนี้เข้าจากใน pantip ค่ะ
เห็นคุณว่านน้ำเขาทำ ก็เลยลองทำดูบ้าง แถมยังได้ดู Junior Master Chef ทำเอาหลงเสน่ห์เด็กน้อยทั้งหลาย เด็กๆทุกคนทำอาหารกันเก่งสุดๆ แถมแต่ละคนก็ดูจิตดีมาก แม้ว่าจะต้องแข่งขันกัน แต่ก็ให้กำลังใจกันตลอดเวลา ไม่มีดราม่าให้เหนื่อยหัวใจ

I've found this recipe from pantip.com
One of board member have made it and also introduced me "Junior Master Chef".
After I watch this cooking reality, I'm totally fall in love with the kids. They all are fantastic, their cooking skill are superb and they also have a good heart, always cheer up other contestants even they are in the competition. That's  so cute.

ใครอยากลองทำตาม ดูได้จากลิงค์นี้นะคะ
แต่รู้สึกว่าคุณว่านน้ำเขาจะมีปรับสูตรนิดหน่อย

If you can read Thai, you can get the recipe from the link below, but she was adapted in some part of the recipe.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6NN14LHL6WQJ:www.pantip.com/cafe/food/topic/D12352658/D12352658.html+&cd=7&hl=th&ct=clnk&gl=th 

สำหรับสูตรออริจินอล ตามมาที่นี่เลยค่า เจ้าของบล็อกทำตามสูตรออริจินอลนี้แล เพียงแต่ว่า เค้าไม่มี chocolate croissant ก็เลยใช้ croissant ธรรมดาแทนนะจุ๊ ผลลัพธ์ที่ได้ก็ไม่มีผิดหวังค่ะ เนื้อ pudding นุ่มมมม croissant ก็กรอบ ทานพร้อมครีม ซอสช็อคโกแลต และสตรอว์เบอร์รี่ รสชาติลงตัวมากค่ะ

The original one that I did is below link, but I substitute chocolate croissant to butter croissant. The result is great pudding texture is so soft contrast with croissant that is crunchy outside. Combining with clotted cream, chocolate sauce and marinated strawberry made this dish remarkable. 

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:AeMyBS1ivLwJ:www.masterchef.com.au/recipesapi//docs/pdf.aspx?rid%3D139%26sid%3D1%26template%3Drecipe-main+&hl=th&gl=th&pid=bl&srcid=ADGEEShzQd59Fao06jE29_7BXpIumWRf6F8Af0Lm2krHtWcCXbkxT-g4RRingt-R3Qy0QS9Xlhbq2pAhrbrP7iNcPuRjk44cd5YvYeh3KUGxp47x8Zcj3250ZoXdkqW5GyyYkbe1riWN&sig=AHIEtbQqoTM1qVgC60VYdXcggcY8AwYFRQ&pli=1




ทานกับแยมเสาวรสก็เข้ากันดีนะคะ
Variation: with passion fruit preserved

ทาน Croissant pudding จนหมด ยังมีซอสช็อคโกแลตอยู่พอสมควร เลยเอามาทานกับนู่นนี่เรื่อยเปื่อยค่ะ
ซอสช็อคโกแลตนี่ พอแช่เย็นแล้วเนื้อจะแน่นหน่อย เหมือนมูสเลยค่ะ แต่พอออกจากตู้เย็นซักพักก็จะเหลวนะคะ ทานตอนเย็นๆ อร่อยกว่าค่ะ

After I finished my croissant pudding I still have some amount of chocolate sauce so I adapted to have my chocolate sauce in variations below.
This chocolate sauce is quite like a mousse once chilled but rather runny when time passed so you  should have it once still cold.

 ทานกับสตรอว์เบอร์รี่
With strawberry.

กับมันฝรั่งทอด
With chips

กับนมตุ๋น สูตรตามนี้เลย http://topicstock.pantip.com/food/topicstock/2009/06/D7947636/D7947636.html
With steamed milk

กับแครกเกอร์
With cracker

ส่วนใครอยากดูความน่ารักของน้องๆ และฝีมือทำอาหารเทพๆ ตามไปที่นี่เลยจ้ะ

For those who want the see kids' loveliness and their amazing skill, follow the link below.

http://www.dailymotion.com/video/xesgkq_junior-masterchef-aus-episode-1-par_shortfilms

2 comments: