Saturday, May 28, 2011

・Spinach-Gruyère Gateau de Crepes ・

Today I wish to have crepe as my breakfast.
But when we do crepe, we usually got a large batch so we'll have a lot leftover crepe.
So I was trying to find a recipe that uses many crepes and I found this one from Martha Stewart's website.
A Spinach-Gruyère Gateau de Crepes; just like crepe cake but switch whipped cream to bechamel sauce and replace fruit with cooked spinach and cover with Gruyère cheese.
Ummm... what a perfect combination.

Wish you could try this one.
Please follow the direction here for the crepe and here for the sauce and spinach.





วันดีคืนดี เจ้าของบล๊อกก็อยากทานเครปค่ะ
แต่ไอ้จะทำเครป โปะไข่ โปะเนื้อสัตว์ ก็ดูจะธรรมดาไปซักหน่อย
อีกอย่าง ทำเครปทีนึง เราก็ได้เครปหลายแผ่นเลย จะทานแผ่นสองแผ่น เหลือก็เสียดายอ่ะค่ะ
มื้ออื่นก็อยากทานอย่างอื่นแล้ว (แนะ.. เรื่องมากชะมัด)
หาสูตรไปมาก็ไปเจอสูตรนี้เข้าค่ะ
เป็นสูตรของป้ามาร์ธา
เป็นเครปเค้กค่ะ เลยได้ใช้เครปเยอะสมใจอยาก
แต่แทนที่เราจะปาดครีมทำเป็นของหวานเหมือนปกติ
ครั้งนี้เราโปะซอส bechamel แล้วก็ผักขมลงไปแทนค่ะ
อร่อยทีเดียวเชียวล่ะ
ลองดูเน่อ

วิธทำแป้งเครป ตามไป ที่นี่ นะคะ (เอามาจากตอนที่ทำ Crepe Suzette น่ะค่ะ แต่ก็มาจากป้าเค้านั่นแหละ)
ส่วนวิธีทำซอสกับผักขม ไปที่ เวปป้ามาร์ธา เลยค่า :D




Enjoy :)

No comments:

Post a Comment